Terug

Blog

Rankingsfactor HTTPS op gehele domein

Dat Google het internet sneller wil maken is bekend. Websitesnelheid is dan ook een ranking factor rond organische zoekmachineresultaten. Het web veiliger maken is ook een streven van Google. Websites met een HTTPS-verbinding doen hier hun voordeel mee. Recentelijk tonen internetbrowsers zoals Google Chrome en Firefox nu ook visueel of een website een beveiligde HTTPS verbinding heeft op het gehele domein. HTTPS zal een nog belangrijkere (ranking) factor worden.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) is een internetcommunicatieprotocol. In dit protocol worden de gegevens van bezoekers beschermd tussen de computer van de bezoeker en de website. HTTPS wordt reeds toegepast op contactformulier pagina’s, de Mijn account omgeving en het check-out proces. Dit is ook een van de voorwaarden voor het Thuiswinkel waarborg keurmerk.

Browserweergave Google Chrome, adresbalk:
Bezoekers worden in de browser visueel extra benadrukt wanneer een website geen HTTPS-verbinding heeft.  



Het e-commerce platform van Divide ondersteunt HTTPS, door de configuratie biedt de HTTPS implementatie onder andere geautomatiseerde 301 re-directs en performance toepassingen. Praktijkvoorbeeld en weergave adresbalk van HTTPS op het gehele domein:


Meer informatie over HTTPS?
Neem contact op met jouw account manager of e-commerce manager van Divide of vul het contactformulier in:

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.