Terug

Blog

Domeinnamen veiliger maken met DNSSEC

DNSSEC staat voor Domain Name System Security Extensions en zorgt voor de vertaling van een domeinnaam naar een IP-adres. Elke website heeft een lang IP-adres nummer. Omdat het nummer van een IP-adres lastig te onthouden is zijn domeinnamen bedacht. Het domeinnaamsysteem (DNS) vertaalt het IP-adres naar een domeinnaam. Het vertalen gebeurt in nameservers. Het is technisch mogelijk om die vertaling te dwarsbomen. Zo zouden bezoekers van jouw site op een andere site terecht kunnen komen.

Wat doet DNSSEC?
Wanneer je een domeinnaam invoert wordt er een aanvraag gedaan bij de DNS-server. De domeinnaam is gekoppeld aan IP adres. DNSSEC voegt hier een controlegetal aan toe waarmee wordt gekeken of het IP-adres onderweg niet aangepast is. DNSSEC voorziet de DNS records van een digitale handtekening, zodat de aanvrager kan controleren of de record die terug komt, authentiek is.

Hoe beveilig ik mijn domeinen met DNSSEC?
Hostingprovider LeaseWeb ondersteunt DNSSEC. Voorwaarde is dat de domeinnaam bij de hostingprovider (LeaseWeb) geregistreerd staat. Via de website van SIDN ( https://www.sidn.nl ) kan je nagaan waar jouw domeinnaam staat geregistreerd. 


In samenwerking met LeaseWeb kan DNSSEC worden ingeregeld om de kans op misbruik kleiner te maken. Meer informatie over DNSSEC of weten hoe jouw domeinnamen door LeaseWeb geregistreerd kunnen worden? Neem contact op met Divide


De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.