Terug

Blog

Mobiele gebruiksvriendelijkheid

De customer journey wordt steeds digitaler en interactiever. Mobiel is daarbij allang niet meer een oriëntatie- en verkoopkanaal, maar een integraal deel van de strategie en toekomst van retailers. Nick van de Kerkhof van Donelli; ‘blijven innoveren op gebied van mobiele gebruiksvriendelijkheid en inspireren door middel van productvideo’s sluiten aan bij de verdere digitalisering van onze klanten'.

Wat kan je doen om je voor te bereiden op de mobile-first indexering van zoekmachines en usability verbeteringen welke direct een positief effect hebben op de conversie? Met de technische (door)ontwikkelingen van de user experience (UX), features en performance spelen we in op mobile-first strategieën.

Mobiele filters | overzichtspagina
De mobiele filters hebben als doel de gebruiker op een mobiel apparaat snel, gemakkelijk en doeltreffend te laten filteren. Van de oriënterende tot de transactiegerichte consument; 


Na het klikken op de button ‘filteren’, schuift een paneel van rechts in (of van links) waar de categorieën, filters en eventueel ‘selected filters’ worden getoond. Het mobiele filterpaneel toont de categorieën en filters onder elkaar. Elk categorie- en filterblok is voorzien van een accordeon functionaliteit. Waarbij de titel aanklikbaar is, waarnaar de opties vervolgens eronder uitschuiven. 

Screenshot tablet portrait

Productvideos
Het gebruik van online video stijgt. Niet alleen op sociale media kanalen worden video’s vaker ingezet maar ook op webshops worden online (product)video’s steeds vaker getoond om de productervaring van de bezoeker te vergroten. 



Door eerst te testen met een twintigtal video’s wordt het rendement van de video’s berekend. De verhoging in conversie en omloopsnelheid kan worden doorberekend en worden afgewogen tegen de productiekosten. Door schoenen te selecteren van merkleveranciers welke gekoppeld zijn met de vrije voorraad van de leverancier door middel van Stockbase is de kans op toegevoegde waarde van de video's het grootst. Schoenen blijven langer online beschikbaar door de diepte (en breedte) van het aanbod. Praktijkvoorbeeld van een productvideo Maruti damesschoenen Donelli;


De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.