Terug

Blog

Presentatie en performance

Door middel van performance toepassingen zoals responsive images, GZIP en caching spelen we in bezoekers optimaal te laten renderen. In deze blog delen we de eerste performance resultaten van lazy loading. Naast performance speelt presentatie ook een belangrijke factor. Waar je voorheen 156 tekens kon gebruiken voor de meta description heb je nu 320 tekens om een omschrijving van je webpagina te maken.

Lazy loading | Performance

Met lazy loading wordt het laadproces van pagina's met images onder de vouw versneld door ze pas te laden wanneer ze nodig zijn. Bezoekers scrollen niet bij elke paginaweergave helemaal naar beneden. Door niet bij elke paginaweergave de gehele pagina te laden wordt er door middel van lazy loading tijdwinst behaald.

Resultaten eerste pilot case vóór en ná implementatie van lazy loading 

Van 1.35 seconden naar 0,7 seconden

Voor lazy loading
Na implementatie lazy loading

Meta description | Presentatie

Meta descriptions / omschrijvingen worden getoond in de organische zoekresultaten van Google. Je kunt de meta description invullen in het CMS van Divide per (unieke) pagina. Google heeft het maximaal aantal tekens verhoogd tot een maximum van 320 tekens. Wanneer de meta description van de webpagina langer is dan het aanbevolen aantal tekens, wordt de tekst halverwege de zin afgebroken. Praktijkvoorbeeld meta description (zie pijl); 


Je hebt enerzijds een zoekmachine die regels oplegt, anderzijds een bezoeker die overtuigd moet worden. Hierbij een aantal uitgangspunten;
  • Meta descriptions hebben niet een directe invloed op de organische rankings. 
  • Meta descriptions hebben wel een directe invloed op het aantal bezoekers wat vanuit de zoekresultaten met verschillende aanbieders doorklikt naar jouw website. Schrijf daarom in een actieve vorm en zet de bezoeker aan tot actie door het vermelden van USP's.
  • Google kan de meta description aanpassen aan de intentie van de zoekopdracht. Je hebt dus nooit 100% controle over de weergave van de zoekresultaten. 
Meta description in Divide.NOW (zie omschrijving);



Meer informatie over performance en meta descriptions? Neem contact op met Divide. 
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.