Terug

Blog

Stresstest en performance optimalisatie

Dat laadtijd invloed heeft op de online prestaties van een e-commerce kanaal staat vast. Door middel van performance toepassingen zoals responsive images, Lazy loading, GZIP, caching en keuzes in type hostingomgevingen spelen we in bezoekers optimaal te laten renderen. De groei van het online kanaal en daarbij behorende pieken vragen om voorbereidingen te treffen met de centrale vraag; Hoeveel (gelijktijdige) bezoekers kan je webshop aan?

Hogere bezoekersaantallen zorgen voor een hogere serverload. Het versturen van een nieuwsbrief of andere piekmomenten zoals Black Friday zorgen voor veel bezoekers en verzoeken. Naast de groei welke je e-commerce kanaal doormaakt kan een piekmoment voor onstabiliteit zorgen. Om dit voor te zijn en nog beter voorbereidt te zijn op de performance en dus conversie van het e-commerce kanaal biedt een stresstest voor waardevolle inzichten.

Praktijkvoorbeeld piekmoment;

Stresstest onderdelen
De test en optimalisatie die Divide uitvoert bestaat uit de volgende onderdelen:

Vaststellen huidige performance:
1) Stresstestmeting d.m.v. Microsoft Visual Studio Load test;
2) Performance d.m.v. Google PageSpeed Insights internetprestaties.

Doorvoeren van verbeteringen:
1) Performance (in code/geheugengebruik) d.m.v. JetBrains;
2) Google PageSpeed Insights optimalisatie.

Aantoonbare resultaten:
1) Performance rapportage;
2) Google PageSpeed Insights score. 

Divide gebruikt Visual Studio van Microsoft om de stresstest uit te voeren. Deze test bevraagt gedurende een vooraf bepaalde tijdsduur bepaalde pagina’s en/of speelt scenario’s af. Tijdens deze test is het mogelijk om telkens meer gebruikers toe te laten voegen, totdat de website ofwel traag wordt of een fout genereert. Na afloop van de test raadpleegt Divide de statistieken en de fouten die zijn opgetreden en voert optimalisaties door. 

Voorbeeld van verschillende grafieken die de performance t.o.v. de User load tonen.


Google PageSpeed


Performance check

Bovenstaande performance mogelijkheden bieden bewezen meerwaarde aan de stabiliteit van een webshop. Ze brengen het online e-commerce naar een ongeremd hoger niveau! Welke niveau streef jij na? Neem contact op met Divide

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.