Terug

Blog

Lokale online oriëntatie koppelen aan fysieke winkel locatie

Facebooks Dynamic Ads en Local Inventory Ads van Google bieden extra (online) zichtbaarheid tools voor retailers met fysieke winkels. Veel zoekopdrachten vinden plaats via smartphones. Met plaatselijke advertenties via Facebook en Google kunnen retailers nog beter inspelen op het (lokale) zoekgedrag. Advertenties verschijnen wanneer een consument in de buurt zoekt naar een product dat de retailer in de buurt verkoopt. Beide diensten zijn ontworpen om (nieuwe) klanten te triggeren die zich op korte afstand van de fysieke winkel bevinden. En bieden zowel informatie over het product als over de dichtstbijzijnde winkel.

Praktijkvoorbeeld Google Local inventory (nog niet beschikbaar in NL en BE). In Duitsland is local inventory wel actief, uitrol naar Nederland wordt begin 2018 verwacht


Praktijkvoorbeeld Facebook 


Facebook en Google ontvangen de gegevens alleen wanneer consumenten ‘locatievoorzieningen’ hebben ingeschakeld op hun smartphone.

De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.