Terug

Blog

Performance

Dat laadtijd invloed heeft de online prestaties van een e-commerce kanaal staat vast. Meerdere internationale retailonderzoeken tonen de relatie tussen laadtijd en conversie aan. Het verwachtingspatroon van gebruikers op het gebied van snelheid wordt steeds hoger. Laadsnelheid is niet voor niets een directe ranking factor die Google toepast. Lees meer hoe Divide performance optimalisaties toepast.

Mobile first

De Nederlandse retailmarkt is volop in beweging. Door het centraal stellen van de consument vinden er veel veranderingen plaats, zoals nieuwe initiatieven en innovaties op gebied van mobiele toepassingen. Mobiel speelt een centrale rol in de strategie en toekomst van fashionretailers. Mobiel gaat op diverse manieren leidend worden wat een directe invloed heeft op hoe wij websites bouwen en (door)ontwikkelen. Door technische toepassingen in de praktijk te brengen zien we resultaat met meerwaarde;

Google PageSpeed Insights

Leuke score maar de score zegt niet alles…. De feedback is waardevol. 

We ontvangen veel vragen over de PageSpeed tool van Google. PageSpeed Insights meet niet de snelheid van een website, wel de reactietijd van de server. Het is samengevat een hulpmiddel van Google welke feedback geeft om te helpen een site sneller te maken. Deze feedback kan je omzetten door:

1). Begin bij jezelf

Door afbeeldingen, banners en images op te slaan in Photoshop ‘voor web’. Dan heeft de implementatie van responsive images (2) ook het meeste effect op de performance.

2). Responsive images

Door responsive design moet er rekening worden gehouden met meerdere schermafmetingen (desktop, tablet en mobiel). Door voor elk device een optimale afbeelding klaar te hebben staan die direct opgeroepen kan worden wordt er tijdwinst behaald. Wordt de afbeelding dan wel scherp getoond op een retinascherm?

3). Retina

Bij retina schermen (vanaf iPhone 4 ondersteund) worden alle afbeeldingen 4x zo groot. Om een pixeldichtheid te creëren die hoog genoeg is zodat het menselijk oog geen onderscheid meer kan maken tussen losse pixels vanaf een bepaalde kijkafstand. De grootte van afbeeldingen en performance gaan niet samen. De retina implementatie houdt onder meer in dat alle logo’s worden omgezet naar een .svg-bestand (‘scalable vector graphic’). Een .svg-bestand is opgebouwd uit punten in plaats van pixels en is beter schaalbaar met behoud van kwaliteit.

4). GZIP

GZIP compressie is een methode om bestanden te verkleinen en zorgt ervoor dat de kleinere bestanden naar de browser worden gestuurd. 

5). Lazy loading

Met lazy loading wordt het laadproces van lange pagina's met veel images onder de vouw versneld door ze pas te laden wanneer ze nodig zijn. Bezoekers scrollen niet bij elke paginaweergave helemaal naar beneden. Door niet bij elke paginaweergave de gehele pagina te laden wordt er door middel van lazy loading tijdwinst behaald. 

Caching en versiebeleid
Wanneer een bezoeker door de site 'klikt' doet deze verzoeken aan de server. Meer gelijktijdige bezoekers zorgen automatisch voor meer requests aan de server, dit proces vertraagt de laadtijd van webpagina's. Caching voorkomt deze 1 op 1 verzoeken aan de database. Wanneer dezelfde pagina opnieuw wordt opgevraagd, door dezelfde of een andere bezoeker, wordt de pagina niet opnieuw via de server gegenereerd maar uit het servergeheugen getoond. Het opvragen van een pagina uit het geheugen minimaliseert de laadtijd aanzienlijk. Binnen elke release staat performance centraal. Door een versie -1 beleid aan te houden zorg je dat je up-to-date bent op gebied van CMS performance verbeteringen.

Hosting
Een van de factoren die de laadtijd bepalen is de snelheid van de server. Er zijn diverse mogelijkheden op gebied van serverinrichting, shared, dedicated en de private cloud oplossing. LeaseWeb Private Cloud is een cloudoplossing waarmee de virtuele infrastructuur naar de behoeftes van klanten op maat kunnen inrichten. Lees meer over de schaalbaarheid welke Schuurman Schoenen toepast. 

Performance check

Bovenstaande mogelijkheden bieden bewezen meerwaarde de performance van een webshop naar een hoger niveau te brengen. Welke niveau streef jij na? Neem contact op met Divide
 
De volgende stap is zo gemaakt.
Wij helpen graag. Contact
Scroll down

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. cookiebeleid.